No niin,

Hieman ylimielisesti pahoinvointiin ja/tai alkuraskauden aikaiseen väsymykseen suhtautunut Äiti Kultasi on saanut aika lailla nenilleen... Pahoinvointi on jatkunut melkeinpä raskaustestin tekemisestä saakka (vaikka Oksua ei vielä ole kuulunutkaan kuvaan) ja piutpaut minulta jollekin "aamupahoinvoinnille", huono olo yltyy päivittäin pahimmillilleen nimenomaan kello viiden jälkeen iltapäivällä. *Syvä huokaus* Joka kerta kun syön tulee pahempi olo, mutta auta armias sitä oloa, joka seuraa pidennettyä syömättömyyttä (lue: yli kahden-kolmen tunnin taukoa). Rakas pikkudiktaattorini, yritän kuitenkin oikein kovasti uskoa, että tämä menee jossain vaiheessa ohi ja yritän ylläpitää mahdollisimman tasapainoista ruokavaliota (tällä budjetilla), jotta saisimme molemmat tarvitsemamme ravinnon ja paha olokin pysyisi vähitellen poissa.

Lisäksi väsymykseni on kasvanut aivan eksponentiaalisesti, tosin sillä etten saa nukuttua öisin kovinkaan hyvin voi olla jotain tekemistä asiantilain kanssa ;) Olen ottanut tavakseni (ilmeisesti sinulta rakas aamujen ystävä) herätä joka päivä klo 6.14 huolimatta nukkumaanmenon ajankohdasta. Nykyisin voin sentään nukahtaa uudelleen aikataulun salliessa, mutta odotan lievällä kauhulla aikoja jolloin sinä kontrolloit heräämisaikojamme, joko viimeisinä kuukausinasi masu-asukkina tai sitten täällä ulkopuolella pikku perheemme uusimpana jäsenenä. IIIiiik! Tänäänkään en ole saanut aikaiseksi mentyä edes luennolle, olen lähinnä nukkunut ja nyt pitäisi vähitellen kerättyä vauhtia lähteäkseni kohti poliittista kokousta sekä salille illan venyttelytunnille. Alaselkä on jo tässä vaiheessa nyt niin jumissa ja kipeä, että on ihan pakko käydä venyttelemässä aina kun vaan kykenee paikan päälle raahautumaan.

Noh, mutta valivalit sikseen ja itse asiaan :) Eli ollaanhan tässä jo edistyttykin, sillä ensimmäinen neuvolakäynti on varattu perjantaille 13. päivä huhtikuuta. Toivottavasti ei muodostu enteeksi :D Sunnuntaikävelyllä kävimme Rakkaan Isäsi kanssa paikallistamassa jo oman alueemme perhesuunnittelun ovenkin, joten varmasti löydämme perille kun se päivä koittaa. Varhaisultraankin halusin mennä ja sain perusteltua toiveeni Rakkaalle Isällesikin, joten sinne menemme jo 5.4. Enää siis 9 päivää ja saamme varmistuksen, että olet olemassa :O (Toivottavasti tosiaan olet...) Kiitos kaunis yksityisille lääkäriasemille, jotka suostuvat veloittamaan vain 51€ tästä ilosta.

Olen myös käynyt sekä psykiatrilla että soittanut uudelleen Teratologiseen tietopalveluun koskien masennuslääkkeiden käyttöä raskauden aikana. Olen saanut nyt luvan siis käyttää mirtatsapiinilääkitystäni kuukautta vaille synnytykseen asti (jos kaikki siis menee hyvin) ja seuraava aikani psykiatrille pitäisi olla 7. kuulla. Ihan alkuraskautenihan olin kokonaan ilman lääkitystä, koska edellinen resepti (lue: lääkkeet) sattui juuri loppumaan ja halusin odottaa oman psykiatrini mielipidettä aiheesta ennen kuin aloittaisin lääkityksen uudestaan tietäen olevani raskaana. Olemme Rakkaan Isäsi kanssa todenneet yhdessä, että valittavanamme on vain joko Äiti Kultasi stressaaminen & ahdistuminen raskausaikana tai sitten lääkitys. Kumpikaan ei tietenkään ole toivottava vaihtoehto, mutta saatavissa olevien tietojen perusteella päätimme lääkityksen olevan pienempi paha. Toivomme koko sydämestämme, että tämä osoittautuu oikeaksi ratkaisuksi, mutta sitähän ei voi koskaan tietää etukäteen. Otamme yhdessä tämän riskin ja pyrimme hyväksymään mahdolliset seuraukset. Aloitan lääkityksen tänään illalla 7,5 milligrammalla, joka on pienin mahdollinen mihin lääkkeen saa hajotettua.

Eli matka jatkuu huomattavasti konkreettisemmissa merkeissä kuin aiemmin ja kiihdytämme vauhtia sitä mukaa kun siltä tuntuu, toivottavasti sinä rakas pikkuinen pysyt mukana *Paijaa mahaa*

Rakkaudella,

Äiti Kulta