No niin,

Ajattelin, että olisi vihdoin sopiva aika päivitellä näitä merkittävämpiä aikapaaluja pikkuperheemme nettihistorian lehdille... Äiti Kultasi on tainnut innostuksissaan varata ajan varhaisultraan (sekä ensimmäisen neuvola-ajan, mutta siitä sitten enemmän seuraavassa päivityksessä...) jo 5. viikolla eli joskus maanantain 19. maaliskuuta YTHS:llä suoritetun varmistustestauksen jälkeen ;) Keskustelimme Rakkaan Isäsi kanssa aikanaan varhaisultran tarpeellisuudesta, mutta Äiti Kultasi sai pitää päänsä ja sinnehän me menimme torstaina 5.4.

Saimme ajan jo raskausviikolla 6+6, joten paljoa ei ultra vielä siinä vaiheessa paljastanut, mutta toki tarpeeksi :) Epäilen, että ajanvarauksen tehnyt henkilö ei ehkä ymmärtänyt päivämäärää oikein (suomeksi sanottuna) sillä kaikkien tietolähteiden mukaan meidän olisi kannattanut käydä ultrassa vasta myöhemmin. (Aika useilla suomenruotsalaisilla menee helposti sekaisin luvut seitsemäs ja seitsemästoista oman kokemukseni mukaan...) Ultralääkäri kommentoikin, että olisimme voineet tulla mieluummin 10 päivää myöhemmin, niin olisi ollut enemmän katseltavaa. Kuvat kuitenkin saatiin, joissa tosin näkyy ainoastaan musta maapähkinän muotoinen läiskä, joka on siis kohtupussi (Rakkaan Isäsi isä totesi myöhemmin kyseistä kuvaa esiteltäessä, että "ihan on äitinsä näköinen" :D ). Eli kaikki oli hyvin, itse alkiosta näkyi vain väreiksi muutettuna pienen pieni sykeläiskä, joka sykki aika epäsäännöllisesti (kuten kehitysvaiheeseen kuuluukin). Lisäksi pieneltä pätkältä saimme kohinan seasta kuunneltua pätkän tasaisesti tasolla 138 sykkivää pikku sydäntä. Rakas Isäsi muistaa lähinnä pienen väriläikkäsykkeen mustan kohtupussin uumenista ja Äiti Kultasi taas kuultavissa olevan sykkeen, näin erilaisia me olemme joka tilanteessa... ;)

Istukan paikkaa ei vielä näkynyt, joten tärkeimmät selville saamamme tiedot olivat, että olet asettunut oikeaan paikkaan ja pieni sydän on päässyt hyvään alkuun elämäntaipaleellasi. Itse koin varhaisultran tarpeelliseksi ennen kaikkea kohdunulkopuolisen raskauden sekä tuulimunaraskauden poissulkemiseksi. Jos ei ole yhtä herkkä pelkäämään, silloin siitä ei ole ihan hirveästi saatavissa irti, etenkään näin aikaisilla raskausviikoilla. Me kuitenkin koimme ultran sekä käytetyn rahan arvoiseksi että raskautta konkretisoivaksi kokemukseksi :)

Rakkaudella, sunnuntain kunniaksi ison talon emäntänä häärivä Äiti Kultasi